MAGNETISEREN – REIKI

De betekenis van Reiki is "Universele levensenergie".

Met Reiki, wat letterlijk universele levensenergie betekent, wordt energie via de handen van de gever doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie wordt door het lichaam van de ontvanger gebruikt om te herstellen op plaatsen waar dat nodig is. via de handen van de gever doorgegeven aan de ontvanger.

Daarnaast heeft Reiki een ontspannende werking, heft het blokkades in het lichaam op en helpt het om het lichaam te ontgiften. U hoeft zich voor een behandeling niet te ontkleden, de energie gaat door de kleding heen. De grondlegger van Reiki is Dr. Mikao Usui, een katholieke priester die als rector aan de Universiteit van Kyoto was verbonden.

Toen zijn studenten hem eens vroegen naar de wonderbaarlijke genezingen van Jezus, nam zijn leven een dramatische wending. Hij nam ontslag als rector en wijdde zijn leven aan studie over dit onderwerp waarbij hij ook Boeddistische teksten bestudeerde.

Wat hij na zeer langdurige studie ontdekte was het volgende:

We hebben allemaal Universele Levensenergie in ons lichaam. Deze energie loopt door meridianen. Ook acupunctuur maakt hier gebruik van. Een meridiaan kan gezien worden als een energiekanaal. Als deze energiekanalen geopend zijn, stroom er energie uit de handen. Tijdens een Reiki behandeling worden de juiste energiekanalen geopend. De gever van Reiki fungeert als doorgeefluik en geeft dus niet zijn eigen energie door maar de universele energie.

Ons lichaam bezit een mechanisme waardoor het zichzelf kan genezen, denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige schaafwond die vanzelf overgaat. Reiki ondersteunt dit mechanisme, uiteindelijk is het het lichaam van de ontvanger dat zichzelf geneest.

Reiki wordt gegeven door de handen op het lichaam van de ontvanger te leggen, ontkleden is niet nodig. De ontvanger kan verschillende dingen ervaren: warmte of juist koude, tintelingen, ontspanning of juist energie.

Ook kan het zijn dat er op het moment van behandeling juist niets wordt gevoeld maar dat die ervaringen na de behandeling pas optreden.